Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: 1 липня суд розгляне апеляцію на арешт кримського екс-депутата Ганиша


Василь Ганиш
Василь Ганиш

Апеляційний суд Києва 1 липня має розглянути скаргу екс-депутата Верховної Ради Криму Василя Ганиша про скасування його арешту. Про це проекту Радіо Свобода Крим.Реалії повідомив адвокат Ганиша Андрій Руденко.

«За два місяці роботи ми побачили документи, які є неналежними доказами. Вони або зібрані з порушенням закону, або не мають стосунку до справи. Тому не можна сказати, що підозра є обґрунтованим. У зв’язку з цим ми вважаємо, що немає ніяких підстав для продовження запобіжного заходу», – сказав Руденко.

Він додав, що його клієнт повинен перебувати поза стінами слідчого ізолятора, і Ганиш готовий продовжувати співпрацю зі слідством, якщо буде ухвалено рішення на його користь.

Перший заступник прокурора Криму при Генпрокуратурі України Назар Холодницький заявив, що позиція прокуратури у справі Ганиша за минулий період не змінилася. За його словами, слідство вважає твердження адвоката необґрунтованими.

«Не адвокату вирішувати, чи є докази допустимими та належними, оцінку доказам буде давати суд при розгляді справи по суті. Прокуратура збирала і продовжує збирати всі докази», – заявив Холодницький у коментарі для Крим.Реалії.

24 червня Печерський районний суд Києва продовжив арешт Ганишу до 16 серпня.

28 квітня співробітники СБУ затримали Ганиша при виїзді з Криму. Його взяли під варту, оскільки він перебував у розшуку. Генпрокуратура підозрює екс-депутата у скоєнні державної зради.

За версією українських слідчих, Ганиш був одним із тих, хто голосував за проведення «референдуму» про статус Криму, чим сприяв зазіханням на територіальну цілісність України. Сам екс-депутат заявляє, що він був єдиним депутатом кримського парламенту, який проголосував проти проведення «референдуму».

XS
SM
MD
LG