Доступність посилання

ТОП новини

Колишній голова Київської ОДА підозрюється у розтраті 36,5 мільйона гривень – ГПУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прокуратура Київської області розслідує зловживання службовим становищем колишнім головою Київської облдержадміністрації, що призвело до розтрати бюджетних коштів, виділених на реконструкцію вулиці в одному з районних центрів області.

«Під час слідства було встановлено, що колишній керівник обласної держадміністрації в 2011 році доручив Державній службі автомобільних доріг України проведення закупівлі в одного з приватних підприємств робіт із реконструкції дороги вартістю 36,5 мільйона гривень. У результаті залучений до реконструкції підрядник без відкритих тендерних процедур перерахував на рахунки суб’єктів господарювання з ознаками фіктивності частину бюджетних коштів», – повідомляє прес-служба Генпрокуратури України.

Прокуратура вбачає в діях колишнього керівника і посадових осіб Київської ОДА, служби автомобільних доріг області та підрядника будівництва дороги ознаки кримінальних злочинів, передбачених статтею 191 (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем) та статтею 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Наразі досудове розслідування триває.

Від березня 2010 року до березня 2014 року головою Київської облдержадміністрації був Анатолій Присяжнюк.

XS
SM
MD
LG