Доступність посилання

ТОП новини

Міліція вилучила партію зброї й боєприпасів у члена «Оплоту» в Києві


Співробітники міліції вилучили партію зброї й боєприпасів у члена організації «Оплот» у Києві, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

«Оперативники затримали уродженця Чернігівської області в одному з відділень пошти. У посилці, яку одержав чоловік, правоохоронці виявили згорток і сім картонних коробок, у яких було понад 40 різних гранат, шість ручних протитанкових гранатометів, 35 запалів і майже п’ять тисяч патронів різного калібру. Іншу зброю співробітники столичної міліції виявили при огляді квартири затриманого», – йдеться в повідомленні.

Відповідно до нього, співробітники карного розшуку виявили на орендованій квартирі затриманого понад 3,5 тисяч патронів різного калібру, понад 20 гранат, а також запали й магазини до автомата Калашникова.

Крім цього, правоохоронці вилучили ноутбуки й мобільні телефони.

Затриманий повідомив, що він разом з товаришем входив в організацію «Оплот». За повідомленням, недавно його друг виїхав на схід України й попросив одержати кілька посилок у Києві, пообіцявши забрати їх до 24 серпня.

Слідство встановлює, чи дійсно затриманий не знав, що саме є в посилках.

Затриманому чоловікові 25 років, раніше він був судимий, мав постійне місце роботи в одній з комерційних структур. Останнім часом жив у Києві.

Зараз все вилучене приєднано до матеріалів кримінального провадження як речовинні докази, зброя й боєприпаси спрямовані на проведення експертизи.

За даними міліції, за цим фактом порушили кримінальне провадження за статтею 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

XS
SM
MD
LG