Доступність посилання

ТОП новини

Затриманих в Україні російських військових тележурналістів повертають до Росії


Журналістів російського телеканалу «Звезда», пов’язаного з Міністерством оборони, що були затримані в Україні, в ніч на понеділок (за московським часом) передали російській стороні на кордоні з Білгородською областю Росії, повідомляють російські агентства.

За повідомленнями, Андрія Сушенкова і Антона Малишева тепер мають доставити до Москви спеціальним авіарейсом Міноборони Росії.

Українська сторона на цей час іще не коментувала своїх останніх дій щодо затриманих.

Росія раніше вимагала від України звільнити журналістів, яких затримали у п’ятницю в регіоні проведення антитерористичної операції під Слов’янськом Донецької області. Їх підозрювали в тому, що вони здійснювали спостереження і збирали інформацію про службу на одному з блок-постів Національної гвардії. У них також виявили документи про «акредитацію» від імені угруповання «Донецька народна республіка», яке в Україні визнане терористичним. При цьому офіційно обидва їхали до України з метою висвітлення інавгурації Петра Порошенка на посаду президента.

Минулого місяця в Україні в місцях проведення АТО вже затримували прокремлівських російських журналістів, які мали у своєму авті переносний зенітно-ракетний комплекс. Їх звинувачували у сприянні тероризмові, але врешті на прохання представників ОБСЄ й ООН видворили з України з забороною в’їзду без покарання.

Росія після окупації й анексії українського Кримського півострова фактично підтримує збройні сепаратистські рухи, що діють у деяких частинах Луганської й Донецької областей. Москва, зокрема, надає їм широку інформаційну підтримку. В цих рухах також беруть участь громадяни Росії, вони використовують зброю, що є на озброєнні тільки в Росії. Україна проводить у цих регіонах антитерористичну операцію.
XS
SM
MD
LG