Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську збирають підписи за позбавлення Кобзона звання почесного громадянина


Йосип Кобзон, на цьому фото 1 жовтня 2013 року на прес-конференції про ініціативу висунути Володимира Путіна на Нобелівську премію миру
Йосип Кобзон, на цьому фото 1 жовтня 2013 року на прес-конференції про ініціативу висунути Володимира Путіна на Нобелівську премію миру
У Дніпропетровську збирають підписи за позбавлення російського співака Йосипа Кобзона звання почесного громадянина міста, повідомили сьогодні на прес-конференції автори ініціативи.

За їхніми словами, минулого тижня низка діячів культури Росії підписала листа на підтримку політики президента Росії Володимира Путіна щодо до України та Криму, серед них, зокрема, почесний громадянин Дніпропетровська, співак Йосип Кобзон, що обурило дніпропетровців.

Як зазначив один із авторів ініціативи, дніпропетровський журналіст Андрій Богатирьов, активісти виступили з пропозицією позбавити Кобзона звання почесного громадянина міста, внісши зміни до відповідних рішень міськради.

«Звичайно, найпростіше було б звернутися до депутатів з проханням позбавити Кобзона звання, а потім пустити все на самоплив. Але я вважаю, що ми маємо самі зробити максимум. Тому ми пропонуємо дніпрянам виступити з ініціативою внести зміни до пункту 5.1 «Положення про присвоєння звання Почесного громадянина Дніпропетровська» і позбавити Йосипа Кобзона цього звання. Зараз, відповідно до цього положення, людину можна позбавити звання у двох випадках: якщо вона сама відмовиться від нього або якщо щодо неї буде відкрите кримінальне провадження», – сказав Богатирьов.

За його словами, щоб внести зміни до документу, необхідно 250 підписів, однак активісти мають намір зібрати їх набагато більше, а потім відправити документи до міської ради.

Тим часом у Дніпропетровську прихильники Євромайдану зняли відеозвернення до діячів культури Росії, які підтримують Путіна, з вимогою об’єктивно оцінювати ситуацію щодо відносин між країнами і не допустити війни.
XS
SM
MD
LG