Доступність посилання

ТОП новини

Невідомі облили червоною фарбою скульптуру Леніна в Дніпропетровську


Невідомі облили фарбою скульптуру Леніна в центрі Дніпропетровська, неподалік від будівлі облдержадміністрації та облради. Стела зі скульптурним портретом Леніна і написом «Перемога комунізму невідворотна» разі заляпана червоною фарбою, що нагадує кров.

Місцеві жителі кажуть, що помітили це сьогодні вранці.

В обласному управлінні міліції Радіо Свобода повідомили, що заяв про інцидент наразі не надходило, однак пообіцяли поінформувати міське управління міліції.

Водночас там заявили: якщо дії невідомих осіб кваліфікують за статтею 194 Кримінального кодексу України, то їм може загрожувати до 4-х років в’язниці.

Раніше в центрі Дніпропетровська невідомі розписали патріотичними гаслами кілька пам’ятників радянської доби, зокрема, білою фарбою були обмальовані пам’ятники Слави, генералу Пушкіну, воїнам-афганцям на Набережній, пам’ятний знак футбольному клубу «Дніпро». На пам’ятнику Слави, зокрема, було написано «Слава Україні! Героям слава!», «Слава Бандері!».

Координатори «Правого сектора» в регіоні заявили про свою непричетність до цих випадків і назвали їх «провокацією, спрямованою на дискредитацію» їхньої сили та Євромайдану.

Комунальники і громадські активісти тоді відмили пам’ятники.
XS
SM
MD
LG