Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: Україна незаконно вимагає сплати мита за вантажі Чорноморського флоту


Сергій Лавров
Сергій Лавров
Росiя розраховує, що Україна вiдмовиться вiд односторонньої вимоги стягувати збори з товарiв, якi надходять для потреб Чорноморського флоту Росії в Українi.

«Бiда вся в тому, що цi платежi нараховують в односторонньому порядку нашi українськi друзi з порушенням базових угод щодо Чорноморського флоту. Й ми домовляємося для того, щоб цю проблему врегулювати, вона нiкуди не зникла», – заявив Лавров на прес-конференцiї щодо пiдсумкiв минулого року.

При цьому російський міністр висловив упевненiсть у тому, що це питання буде вирiшене. «Я в цьому не сумнiваюся. Ми, до речi, запропонували все те, що буде заощаджено за рахунок вiдкликання односторонньої вимоги такi платежi здiйснювати, додатково вкладати в соцiальну iнфраструктуру Севастополя», – сказав глава МЗС Росії.

Говорячи про двостороннi вiдносини Росiї й України, Лавров наголосив, що їхній головний змiст полягає не лише «в безплiдних переговорах щодо цiни на газ».

«Це частина наших домовленостей, i домовленостi потрiбно виконувати. Компанiї двох країн, мiнiстерства енергетики двох країн, та й глави урядiв i президенти займаються цими питаннями не в утилiтарному планi – цiна буде така або така, а в контекстi набагато ширшому: в контекстi розумiння, як нам поглиблювати наше стратегiчне партнерство з Україною», – сказав Лавров.
XS
SM
MD
LG