Доступність посилання

ТОП новини

Трамп вимагає відводу судді в кримінальному процесі у Нью-Йорку


Колишній президент США і найімовірніший кандидат від Республіканської партії на виборах 2024 року Дональд Трамп
Колишній президент США і найімовірніший кандидат від Республіканської партії на виборах 2024 року Дональд Трамп

Колишній президент США і найімовірніший кандидат від Республіканської партії на виборах 2024 року Дональд Трамп домагається відсторонення судді в кримінальному процесі у Нью-Йорку, в якому Трамп є відповідачем.

Сторона Трампа стверджує, що робота дочки судді з політичних консультацій клієнтів Демократичної партії створює конфлікт інтересів.

Торік Трамп уже звертався з аналогічним проханням про самовідвід до судді Хуана Мерчана, але суддя відхилив цей запит після того, як комісія з питань етики виявила, що робота його дочки не викликає обґрунтованих сумнівів щодо його неупередженості.

У судовій заяві, опублікованій 2 квітня, адвокати Трампа попросили у Мерчана дозволу офіційно подати заяву про самовідвід, стверджуючи, що судовий процес піде на користь фірмі його дочки.

Судовий процес у першій в історії Сполучених Штатів кримінальній справі щодо колишнього президента США, а нині кандидата у президенти від Республіканської партії Дональда Трампа розпочнеться 15 квітня.

Таке рішення ухвалив 25 березня член Верховного суду штату Нью-Йорк Хуан Мерчан. Він розглядатиме справу за звинуваченням Дональда Трампа в незаконному витрачанні коштів, зібраних на виборчу кампанію в 2016 році. Рік тому прокуратура Мангеттена висунула Дональду Трампу звинувачення у фальсифікації документів з метою приховати факт виплати 130 тисяч доларів із виборчих фондів колишній порноакторці Стормі Деніелс, яка стверджувала, що у неї був секс із Трампом. Деніелс погрожувала виступити з викриттями під час передвиборчої кампанії. 130 тисяч були, за звинуваченням, платою за її мовчання. Гроші Деніелс передав колишній адвокат Трампа Майкл Коен, який виступить на суді свідком обвинувачення. Ці витрати були оформлені як оплата юридичних послуг. Дональд Трамп заперечує інтимний звʼязок із Деніелс та факт незаконного використання передвиборчих фондів.

Форум

XS
SM
MD
LG