Доступність посилання

ТОП новини

У Таджикистані затримали кількох людей за підозрою у причетності до теракту в Москві



Джерело таджицької служби Радіо Свобода повідомило, що серед затриманих було кілька молодих людей.
Джерело таджицької служби Радіо Свобода повідомило, що серед затриманих було кілька молодих людей.

Влада Таджикистану цього тижня затримала дев’ять осіб у зв’язку з нападом на концертний зал під Москвою 22 березня, повідомили 29 березня місцеві ЗМІ з посиланням на джерело в службах безпеки.

Повідомляється, що 25 березня всіх дев’ятьох затримали в районі Вахдат на околиці Душанбе.

За даними Reuters, усі підозрювані були затримані у понеділок, 25 березня, у місті Вахдат та доставлені до Душанбе. У яких стосунках вони перебувають із нападниками, не уточнювалося. Того ж дня таджицька служба Радіо Свобода (Радіо Озоді) повідомила, що з Вахдата на допит у Душанбе відвезли матір, брата, дружину та двох дядьків одного з підозрюваних – Саїдакрама Рачабалізоди.

Тоді ж на допит відвезли батьків, дружину та тещу іншого підозрюваного – Шамсідіна Фарідуні.

Джерело таджицької служби Радіо Свобода повідомило, що серед затриманих було кілька молодих людей.

Крім того, 26 березня джерело в правоохоронних органах Таджикистану повідомляло Радіо Свобода, що за підозрою в підготовці теракту заарештовані шестеро осіб.

Росія повідомила, що наступного дня після нападу заарештувала 11 людей, у тому числі чотирьох підозрюваних у стрільбі.

Читайте також: У Таджикистані допитують родичів обвинувачених у теракті в Росії

Угруповання «Ісламська держава» кілька разів заявляло, що бере відповідальність за атаку.

Увечері 22 березня кілька осіб у камуфляжній формі в концертному залі стали стріляти з автоматів та підпалили будівлю. Внаслідок нападу загинули 143 людини.

23 березня Слідчий комітет РФ повідомив, що «спецслужби та правоохоронні органи у Брянській області, неподалік кордону з Україною затримали чотирьох підозрюваних з-поміж осіб, які вчинили теракт у концертній залі «Крокус Сіті Хол». Повідомлялося, що в авто затриманих знайшли паспорти громадян Таджикистану.

ФСБ заявила, що нібито особи, які брали участь у теракті, «планували перейти російсько-український кордон» та «мали контакти на українській стороні». Згодом цю версію підтримав і президент РФ Володимир Путін.

Читайте також: «Найбільше вікно для терору»: Зеленський щодо «звинувачення» Путіна про «Крокус Сіті Хол»

У Міністерстві закордонних справ «категорично» відкинули звинувачення від російських офіційних осіб у начебто «причетності» України.

За числом жертв (143) напад на «Крокус Сіті Хол» є одним із найбільших терактів в історії Росії, більше жертв було лише при нападі на школу в Беслані у 2004 році.

Форум

XS
SM
MD
LG