Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони РФ заявило про окупацію Семенівки на Донеччині


Наслідки російського обстрілу Семенівки в лютому 2024 року – під час окупації Авдіївки
Наслідки російського обстрілу Семенівки в лютому 2024 року – під час окупації Авдіївки

Міністерство оборони Росії заявило 29 квітня, що російські військові «внаслідок активних дій» взяли під свій контроль село Семенівка на Донеччині. Семенівка розташована за 10 кілометрів від Авдіївки, окупованої російськими військами в лютому 2024 року. Бої за село тривали з лютого.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 28 квітня визнав, що українські військові «перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки».

Сирський додав, що українські війська завдають ворогу «максимальних втрат» в особовому складі та військовій техніці, а для заміни підрозділів, що зазнали втрат, здійснюється переміщення бригад, які відновили боєздатність.

Російські війська минулого тижня прорвалися в районі населеного пункту Очеретине на Авдіївському напрямку, що загрожує українській армії в західній та південній частині Донецької області. Якщо українським військам не вдасться створити стійку оборону на цій ділянці, то російські війська матимуть шанс розвинути наступ на Покровськ.

Місто Покровськ є важливим для ЗСУ логістичним пунктом, на автошляху від Дніпра це місто на Донеччині є першим після Павлограда Дніпропетровської області великим населеним пунктом. Упродовж тривалого часу Покровськ був глибоким тилом, але після окупації російськими силами Авдіївки лінія фронту значно наблизилася до Покровська.

Форум

XS
SM
MD
LG