Доступність посилання

ТОП новини

Росія будує новий військовий аеродром у Бєлгородській області – супутникові знімки


Дорожній знак на виїзді з Харкова в напрямку Бєлгорода, 2023 рік
Дорожній знак на виїзді з Харкова в напрямку Бєлгорода, 2023 рік

Росія будує новий військовий аеродром у Бєлгородській області за 75 кілометрів від кордону з Україною, свідчать супутникові знімки, отримані російською службою Радіо Свобода.

Фотографії будівництва нового аеродрому, розташованого приблизно за 9 кілометрів на захід від центру міста Олексіївка, першим опублікував у твіттері OSINT-акаунт із ніком redintelpanda. За його даними, в липні 2023 року до місця будівництва було прокладено дорогу, а до початку зими практично завершилося планування злітно-посадкової смуги. У квітні 2024 року розпочалося укладання покриття.

У пості наголошується, що Олексіївка стала для російських військ важливим логістичним центром. Тут також розташований завод із модифікації та бронювання тактичних машин та авторемонтна база. Дослідник припускає, що новий аеродром може стати базою для гелікоптерів, а також приймати легкі транспортні літаки чи навіть штурмовики Су-25.

Довжина злітно-посадкової смуги аеродрому становить близько 1800 метрів. Це дозволить приймати та відправляти військово-транспортні Іл-76, пише російська служба Радіо Свобода.

З території Бєлгородської області регулярно відбуваються обстріли Харкова і Харківської області, переважно із застосування артилерії чи перероблених систем протиповітряної оборони С-300.

Форум

XS
SM
MD
LG