Доступність посилання

ТОП новини

«Не лише військовим шляхом»: Зеленський припустив, як Україна поверне усі свої території


Зеленський вважає, що повернення на межі 2022 року підштовхне Путіна до переговорів
Зеленський вважає, що повернення на межі 2022 року підштовхне Путіна до переговорів

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україні не обов’язково військовим шляхом звільняти всі захоплені Росією території. Варто лише вийти на межі 2022 року, щоб підштовхнути президента Росії Володимира Путіна до переговорів, розповів він в інтерв’ю CBS News.

Зеленський припускає, що підтримка Путіна похитнеться, коли Росія втратить території, захоплені під час повномасштабного вторгнення в Україну.

«Нам не потрібно буде деокуповувати всі наші території виключно військовим шляхом. Я впевнений, коли він (Путін – ред.) втратить усе, що він захопив після 2022 року, зросте упевненість серед тих країн, які ще сумніваються, чи підтримувати Україну, а також він втратить силу в середині своєї держави», – наголосив Зеленський.

Як тільки це відбудеться, Путін буде готовий до діалогу, а міжнародна спільнота має вимагати звільнити усі українські території, наголосив Зеленський.

Державний секретар США Ентоні Блінкен 17 січня заявив, що не бачить ознак, які свідчили б про наближення переговорів між Україною і Росією стосовно тривалого припинення вогню.

Президент України Володимир Зеленський також неодноразово заявляв, що риторика Путіна свідчить про те, що він не збирається зупинятися і «хоче нас повністю окупувати».

На пресконференції 25 лютого президент Зеленський укотре заявив, що не бачить можливості вести мирні переговори з Путіним, і що Україна запропонує «майданчик, на якому він (Путін – ред.) може погодитися з тим, що він програв цю війну».

Форум

XS
SM
MD
LG