Доступність посилання

ТОП новини

«Ви в Чехії знаєте, що Росія не зупиниться на Україні» – Байден на переговорах із Фіалою


Переговори премʼєр-міністра Чехії Петра Фіали (л) і президента США Джо Байдена, Вашингтон, 15 квітня 2024 року
Переговори премʼєр-міністра Чехії Петра Фіали (л) і президента США Джо Байдена, Вашингтон, 15 квітня 2024 року

Тема підтримки України в протистоянні з російською агресією була серед головних у переговорах президента США Джо Байдена і прем’єр-міністра Чехії Петра Фіали, які відбулися 15 квітня у Вашингтоні.

«Чеська республіка є важливим партнером у тому, щоб ми зупинили Росію. Мусимо й дали продовжувати. Європа і Сполучені Штати повинні докласти зусиль, щоб в Україні знову настав мир. Ви в Чехії знаєте, що Росія не зупиниться на Україні», – наголосив Байден, додавши, що цінує те, як Чехія допомагає Україні.

Голова уряду Чехії Петр Фіала запевнив Джо Байдена в подальшій підтримці України.

«У 1968 році я був малим хлопцем. Тоді я бачив на вулицях мого рідного міста (місто Брно – ред.) російські танки. Знову це бачити не хочу», – наголосив чеський прем’єр. Петр Фіала відзначив, що «ми мусимо й надалі підтримувати Україну». «Саме тому ми започаткували ініціативу, яка уможливить Україні дістати сотні тисяч артилерійських снарядів», – наголосив чеський лідер.

Прем’єр Чеської республіки Петр Фіала перебуває у Вашингтоні з офіційним візитом. У програмі, крім переговорів із президентом США Джо Байденом, є також зустріч зі спікером Палати представників Конгресу Майком Джонсоном, членами чеської громади, які живуть у Сполучених Штатах.

Форум

XS
SM
MD
LG