Доступність посилання

ТОП новини

Зачаровані та розчаровані сусіди Росії: опитування Gallup

Україна має найнижчий рівень задоволення російським керівництвом серед країн колишнього Радянського Союзу та Східної Європи. Опитування інституту Gallup вперше провели у США 70 років тому. З тих пір географія подібних опитувань розширилася. Gallup запитує жителів десятків країн про їхнє ставлення до політики та керівництва провідних світових держав. У недавньому опитуванні були обрані Росія, США, Китай, Євросоюз і Німеччина окремо.

Росія стала єдиною з п’яти розглянутих держав, чий негативний рейтинг виявився, у середньому, вище позитивного – 36 і 22 відсотка відповідно. Зокрема, лише 6 відсотків українців позитивно оцінили російське керівництво.

Тим часом, за президентства Барака Обами у США середній рівень підтримка держави у світі лишається стабільним і помітно перевищує показники інших держав. Хоча середній негативний рейтинг Вашингтона і не дуже низький – 27 відсотків – він значно зменшився у порівнянні з останніми роками адміністрації президента Джорджа Буша-молодшого. Одні з найнижчих оцінок американська влада отримала у Росії.

XS
SM
MD
LG