Доступність посилання

ТОП новини

В Іспанії поки жодна з партій не набирає більшість у парламенті


Лідер «Народної партії», іспанський прем'єр Маріано Рахой
Лідер «Народної партії», іспанський прем'єр Маріано Рахой

В Іспанії на виборах, що тривали в країні у неділю, 26 червня, поки жодна з партій не набирає більшість у парламенті. Про це свідчать дані екзит-полів.

Згідно з попередніми результатами, лідери виборів – консервативна «Народна партія»: вона набирає близько 28,5 відсотків голосів. На другому місці наразі – ліва партія під назвою «Разом ми зможемо», у неї близько чверті голосів.

Консерватори, за попередніми підрахунками, набирають близько 120 місць, «Разом ми зможемо» – близько 90 місць, тоді як більшість складає 176 місць (всього у парламенті 350 місць).

«Народна партія» – це партія нинішнього прем’єр-міністра Іспанії Маріано Рахоя. Ліві політики на цих парламентських виборах будували свої виборчі кампанії на звинуваченнях на адресу уряду у неефективній, як вони вважають, економічній політиці влади.

Попередні парламентські вибори відбулися в Іспанії у грудні 2015 року. Тоді також жодна з партій не набрала більшості у парламенті, а міжпартійні переговори за результатами голосування так і не привели до досягнення згоди щодо формування коаліції і, відповідно, уряду. У зв’язку з цим король Іспанії Філіп Шостий був змушений розпустити парламент і призначити нові вибори.

XS
SM
MD
LG