Доступність посилання

ТОП новини

Нанотехнології в Росії зазнали значних збитків – ЗМІ


Голова правління «Роснано» Анатолій Чубайс
Голова правління «Роснано» Анатолій Чубайс

Чисті збитки російської державної корпорації нанотехнологій – «Роснано» – в першому кварталі цього року сягнули майже 4 мільярдів 800 мільйонів рублів (це в понад 13 разів більше, ніж за аналогічний період 2015 року), – повідомляє агентство РБК, наводячи заяву, яку зробив напередодні
голова правління «Роснано» Анатолій Чубайс. За словами Чубайса, керівництво корпорації вже відреагувало на зауваження Рахункової палати, яка оцінила 25 квітня в понад 13 мільярдів рублів її втрати від збиткових проектів в період з 2010 по 2015 рік. При цьому аудитори відзначили, що за такими проектами виплачувалися премії. Однак Чубайс у своєму виступі допустив можливість винагороди – «заради стимулювання фахівців».

Раніше щодо кількох колишніх топ-менеджерів «Роснано» була порушена справа про розтрату 220 мільйонів рублів. Заочно заарештований колишній заступник голови корпорації Андрій Малишев, який зараз перебуває в Лондоні. Під домашнім арештом перебуває колишній глава «Роснано» Леонід Меламед. Заарештований іколишній фінансовий директор компанії Святослав Понуров.

Всі вони свою провину заперечують.

XS
SM
MD
LG