Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін підтримав рішення про скасування санкцій проти Ірану


©Shutterstock
©Shutterstock

Кабінет міністрів України підтримав рішення про скасування санкцій проти Ірану.

«Нами розроблено і внесено два проекти: один стосовно скасування секторальних санкцій і інший – стосовно персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів», – заявив під час засідання міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Він зазначив, що після схвалення урядом відповідні постанови будуть винесенні на розгляд РНБО, після чого перша постанова введеться в дію указом президента, а друга – після рішення парламенту.

«Скасування цих санкцій надасть нам додаткові можливості у банківській та фінансовій сферах, розвитку відносин з Іраном і також надасть значний поштовх для економічних контактів між Україною та Іраном», – зазначив Клімкін.

Напередодні голова комітету Верховної Ради України з закордонних справ, народний депутат Ганна Гопко заявляла про намір уряду скасувати санкції проти Ірану.

Сполучені Штати, Євросоюз та ООН також скасували санкції проти Ірану після зробленого 16 січня оголошення МАГАТЕ, що Тегеран виконує свої зобов’язання за підписаною в липні 2015 року угодою з шістьма світовими державами.

XS
SM
MD
LG