Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко вніс у Раду законопроекти, необхідні для скасування віз з ЄС


Президент України Петро Порошенк
Президент України Петро Порошенк

Президент України Петро Порошенко вніс на розгляд парламенту пакет з трьох законопроектів, спрямованих на виконання умов запровадження безвізового режиму з Євросоюзом.

Йдеться проект змін до закону «Про прокуратуру», проект змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів та проект закону, спрямований на повну імплементацію Директиви ЄС про арешт та конфіскацію предметів злочинної діяльності та доходів від неї.

«Ухвалення Верховною Радою зазначених законів вже на наступному пленарному тижні створить необхідні умови для якнайшвидшого внесення Єврокомісією на розгляд Ради ЄС та Європарламенту законодавчої пропозиції про скасування візового режиму для громадян України», – мовиться у повідомленні прес-служби Адміністрації президента України, опублікованому 12 лютого.

21 січня Європейський парламент ухвалив резолюцію з позитивною оцінкою виконання Україною, Грузією і Молдовою плану дій щодо лібералізації візового режиму з Євросоюзом.

Наприкінці 2015 року Європейська комісія заявила, що Україна виконала критерії для лібералізації Європейським союзом візового режиму для громадян України.

XS
SM
MD
LG