Доступність посилання

ТОП новини

Аль-Асад обіцяє відновити контроль над всією Сирією


Президент Сирії Башар аль-Асад
Президент Сирії Башар аль-Асад

Президент Сирії Башар аль-Асад обіцяє відновити контроль над усією країною, але зазначає, що процес буде тривалим.

12 лютого в інтерв’ю агенції AFP у Дамаску аль-Асад сказав, що він продовжуватиме боротьбу з тероризмом у час проведення переговорів з сирійськими опозиційними групами.

«Ми віддані переговорами, але якщо ми ведемо переговори, це не означає, що ми зупинемо боротьбу з тероризмом», – сказав Башар аль-Асад.

Він зазначив, що якщо Саудівська Аравія розпочне наземну операцію у Сирії, його сили протистоятимуть саудівським військам. Аль-Асад також заявив, що ЄС є «прямою причиною» великої кількості сирійських біженців у Європі.

Інтерв’ю сирійського президента було опубліковане за кілька годин після того, як світові лідери домовилися про припинення насилля у Сирії.

У ніч на 12 лютого провідні світові держави домовилися про припинення впродовж тижня бойових дій у Сирії і розширення гуманітарної допомоги людям, які потерпають у цьому конфлікті.

Перемир’я не буде стосуватиметься угруповань «Ісламська держава», сирійського підрозділу «Аль-Каїди» – «Фронту ан-Нусра» та інших екстремістських груп.

Раніше цього тижня чиновники США повідомляли, що Росія пропонує перемир’я у Сирії з 1 березня, але Вашингтон наполягає, що бойові дії мусять припинитися негайно.

Росія восени минулого, 2015 року втрутилася у громадянську війну в Сирії на боці влади президента Башара аль-Асада, якій уже відмовили в легітимності більшість західних і арабських країн. Офіційно метою повітряних ударів Росії в Сирії мали бути позиції угруповання «Ісламська держава». Але, як випливає і з повідомлень на місцях, і з матеріалів, що їх оприлюднює саме Міністерство оборони Росії, більшість ударів завдані по територіях, які контролюють інші супротивники влади аль-Асада, зокрема й ті, що мають підтримку Заходу й арабського світу.

XS
SM
MD
LG