Доступність посилання

ТОП новини

Посли G7 підтримують план діяльності українського уряду на 2016 рік


Посли G7 висловлюють підтримку проголошеним українським урядом базовим цілям і принципам державної політики, але застерігають, що для їх втілення потрібно ще багато зробити.

«Посли G7 вітають заяву Кабінету міністрів України від 11 лютого щодо цілей і принципів державної політики, зокрема, нульової терпимості до політичного втручання і корупції. Але ми вважаємо, що багато що ще треба зробити для реалізації цих принципів. Слова мають перейти у конкретні справи», – мовиться у заяві послів G7, опублікованій 12 лютого.

Посли висловили свою відданість підтримці України на шляху проведення реформ. Вони також закликали український уряд, Адміністрацію президента та парламент працювати разом.

(До групи G7 входять Канада, Франція, Італія, Японія, Велика Британія та США).

11 лютого Кабмін затвердив «базові принципи політичної діяльності на 2016 рік» – нетерпимість до зволікання з реформами, нетерпимість до втручання гілок влади в діяльність одна одної, нетерпимість до політичного втручання.

Останнім часом українські політики дедалі частіше говорять про необхідність принаймні переформатування уряду, якщо не про створення нового Кабінету міністрів.

Очікують, що звіт уряду в парламенті, після якого можна буде говорити про кадрові зміни, відбудеться 16 лютого.

У Верховній Раді України збирають підписи за відставку уряду. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що готовий піти у відставку, якщо за це рішення проголосують народні депутати.

XS
SM
MD
LG