Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сьогодні сепаратисти 27 разів обстріляли позиції військових на Донбасі


Проросійський сепаратист на Донбасі, архівне фото
Проросійський сепаратист на Донбасі, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що з початку доби підтримувані Росією сепаратисти 27 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових на Донбасі.

Як повідомляє прес-центр штабу, на донецькому напрямку позиції військових в Троїцькому та Авдіївці проросійські бойовики обстріляли зі стрілецької зброї, в Новгородському та Опитному – з гранатометів.

«Українські укріплення в Пісках та Красногорівці піддалися мінометному обстрілу. Окрім того, по Красногорівці окупанти вели вогонь з БМП та великокаліберних кулеметів. Впродовж дня дев’ять разів зі стрілецької зброї та гранатометів проросійські найманці обстріляли українські опорні пункти в районі Мар’їнки», – йдеться у повідомленні.

У штабі зазначають, що на маріупольському напрямку з мінометів калібру 82 міліметри сепаратисти обстріляли позиції українських військових в Талаківці, а біля Водяного – з гранатометів.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військові за добу порушили «режим тиші» вісім разів. В угрупованні «ЛНР» про обстріли не повідомляють.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG