Доступність посилання

ТОП новини

МВС закупило рюкзаки у фірми, яку вважало конвертаційним центром – «Схеми»


Рюкзаки, які закупило Міністерство внутрішніх справ
Рюкзаки, які закупило Міністерство внутрішніх справ

Товариство з обмеженою відповідальністю «Дніпровенд», у якого в 2015 році Міністерство внутрішніх справ закупило рюкзаки на суму 14,5 мільйона гривень, виявилося конвертаційним центром. Про це йдеться у розслідуванні програми «Схеми», спільний проект Радіо Свобода та «UA:Першого» каналу.

Тендер МВС, у якому переможцем обрали фірму «Дніпровенд», відбувся у лютому 2015 року.

Міністерство обрало саме це товариство для постачання рюкзаків, хоча на момент проведення тендеру уже понад півроку саме ж МВС розслідувало діяльність цієї компанії як конвертаційного центру.

Так, згідно з ухвалою Печерського районного суду Києва, 30 липня 2014 року Головне слідче управління МВС внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань кримінальне провадження №12015000000000461.

Провадження порушене «за фактом створення та придбання низки суб'єктів підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі» та «вчинення невстановленими особами низки фінансових операцій з коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, в особливо великому розмірі, з використанням ряду суб'єктів господарювання з ознаками фіктивності», – йдеться в ухвалі суду.

Слідчі МВС у досудовому розслідуванні встановили, що з 2014 року ТОВ «Дніпровенд» та низка інших фірм використовувалися членами злочинного угрупування з метою прикриття незаконної діяльності. Ці компанії були зареєстровані на номінальних керівників та засновників, підконтрольних учасникам злочинного угрупування, які фактично реального стосунку до їх діяльності та управління коштами на їхніх рахунках не мали.

Журналісти «Схем» також намагалися знайти компанію «Дніпровенд», яка отримала замовлення і мала б пошити рюкзаки для Міністерства внутрішніх справ. Але за юридичною адресою її не виявилося.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG