Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина опублікувала аудіо попередження російському Су-24


Російський бомбардувальний Су-24
Російський бомбардувальний Су-24

Міністерство оборони Туреччини у середу, 25 листопада, опублікувало відеозапис, на якому, як вони стверджують, турецькі військові попереджають російський бомбардувальник Су-24 про те, що той наближається до повітряного простору країни.

Як повідомляє газета Independent, на записі чути голос чоловіка, який від імені турецьких ВПС англійською мовою попереджає літак про наближення до турецького повітряному простору і вимагає негайно змінити курс на південь.

За даними турецьких військових, попередження повторювалося кожні 30 секунд упродовж 5 хвилин, але було проігноровано екіпажем російського літака.

Раніше у середу штурман збитого бомбардувальника Су-24 Костянтин Мурахтін заявив, що турецькі льотчики не попереджали російський екіпаж про порушення повітряного простору Туреччини перед тим, як відкрити вогонь. За його словами, не було «ні радіообміну, ні візуального контакту» з ними, а ракета «потрапила у хвіст літака раптово».

Російський СУ-24 був збитий турецьким винищувачем F-16 вранці 24 листопада біля турецько-сирійського кордону. Російська влада наполягає, що Су-24 перебував у небі над сирійською територією. Президент Росії Володимир Путін назвав збиття літака «ударом у спину».

У вівторок Міноборони Росії підтвердило загибель одного з пілотів Су-24. За даними російського відомства, по льотчику, який катапультувався і спускався на парашуті, відкрили вогонь із землі. Вижив штурман бомбардувальника, Костянтин Мурахтін, наразі він перебуває у лікарні сирійської провінції Латакії.

XS
SM
MD
LG