Доступність посилання

ТОП новини

Заяви Путіна щодо Су-24 призначені для внутрішньоросійської полеміки – турецький політолог


Володимир Путін
Володимир Путін

Війни між Туреччиною та Росією навряд чи слід очікувати, а конфлікт, який виник через збиття Туреччиною російського літака Су-24, невдовзі завершиться. Таку думку в ефірі Радіо Свобода висловив політолог, професор університету економіки і технологій в Анкарі Тогрул Ісмаїл.

«Висловлювання президента Росії – емоційні. Вони призначені для внутрішньоросійської полеміки. І на фоні цієї риторики одразу ж з’явилися «яструби», які хочуть помсти… Але в російсько-турецьких відносинах сирійська тематика – тільки одна ланка. У нас в інших галузях тісні взаємовідносини, зокрема в економіці, так що я думаю, цей конфлікт буде скоро вичерпаний», – сказав у програмі «Ваша Свобода» Тогрул Ісмаїл.

24 листопада Туреччина біля турецько-сирійського кордону збила російський Су-24. Туреччина стверджує, що російський бомбардувальник порушив її повітряний простір і проігнорував неодноразові попередження. Російська влада наполягає, що Су-24 перебував у небі над сирійською територією.

Президент Росії Володимир Путін назвав збиття російського літака Су-24 «ударом у спину» і заявив, що це матиме серйозні наслідки для відносин Росії і Туреччини.

XS
SM
MD
LG