Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко нагородив загиблих і поранених під Радою бійців


Події біля Верховної Ради, 31 серпня 2015 року
Події біля Верховної Ради, 31 серпня 2015 року

Президент України Петро Порошенко нагородив трьох загиблих та 12 поранених бійців Національної Гвардії та МВС, які постраждали у результаті сутичок біля Верховної Ради 31 серпня.

«Орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагороджені Ігор Дебрін, Олександр Костина та Дмитро Сластніков», – мовиться у повідомленні Адміністрації українського президента, опублікованому у вівторок, 1 вересня.

Під стінами українського парламенту у Києві 31 серпня виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців.

За даними МВС, у бік правоохоронців кинули бойову гранату. Один боєць Нацгвардії 31 серпня внаслідок отриманих поранень загинув. 1 вересня ще двоє бійців Нацгвардії померли від отриманих травм.

За повідомленням народного депутата, члена колегії Міністерства внутрішніх справ Антона Геращенка, ще один боєць Національної гвардії, поранений 31 серпня під Верховною Радою, перебуває у вкрай важкому стані.

XS
SM
MD
LG