Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ: безпілотник зафіксував скупчення важкої техніки на окупованій території Донбасу і зник


У Спостережній моніторинговій місії ОБСЄ заявляють про втрату безпілотника на території Донеччини, яку контролюють бойовики угруповання «ДНР».

«31 серпня о 10.13, коли [безпілотник] летів на південь від підконтрольного «ДНР» Сонцева (за 59 кілометрів від Маріуполя), всі контакти з ним раптово були втрачені. Контакту з безпілотником не було до 13.45, коли в нього мало закінчитися пальне. Зважаючи на це, згідно з процедурою, безпілотник був визнаний втраченим», – мовиться у звіті СММ ОБСЄ за 31 серпня, опублікованому сьогодні.

Спостерігачі ОБСЄ повідомляють, що коли вони прямували на місце, де востаннє фіксували цей безпілотник, їх зупинили двоє представників угруповання «ДНР» і не дозволити туди потрапити. Проте спостерігачі побачили обгорілі ділянки на землі на місці можливої аварії безпілотника.

У СММ ОБСЄ наголошують, що перед зникненням безпілотник зафіксував скупчення важкої техніки на території, підконтрольній угрупованню «ДНР», неподалік лінії зіткнення.

На зустрічі тристоронньої контактної групи, що відбулася 26 серпня в Мінську, переговорники висловили намір забезпечити тривале припинення вогню на Донбасі з 1 вересня у зв’язку з початком нового навчального року.

Сторони конфлікту на Донбасі постійно звинувачують одна одну у невиконанні вже чинних мінських домовленостей, які, зокрема, передбачають заборону застосування і відведення від лінії контакту зброї калібром понад 100 міліметрів.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинуло понад 6 тисяч 800 людей.

XS
SM
MD
LG