Доступність посилання

ТОП новини

Тягнибок заявляє, що не отримував повістки на допит через події біля Ради


Олег Тягнибок під час сутичок біля Ради, 31 серпня 2015 року
Олег Тягнибок під час сутичок біля Ради, 31 серпня 2015 року

Лідер всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок, що не отримував повістки на допит через сутички біля Верховної Ради 31 серпня.

«З інтернету довідався, що мені і ще 30 особам, в тому числі свободівцям, вручили повістку на допит в МВС. Це чергова брехня Авакова. Жодної повістки ні я, ні, наскільки мені відомо, мої побратими, не отримали», – написав він у своєму Facebook.

При цьому Тягнибок обіцяє у разі отримання повістки обов’язково з’явитися на допит.

У МВС повідомили про виклик на допит Олега Тягнибока та ще 5 свободівців в рамках розслідування провадження про сутички під Верховною Радою 31 серпня.

31 серпня під стінами українського парламенту в Києві виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців. За даними МВС, у бік правоохоронців кинули бойову гранату. У результаті сутичок загинули 3 бійці Нацгвардії. Як заявив речник МВС Артем Шевченко, загалом внаслідок сутичок постраждала 141 людина, із них – 131 міліціонер і боєць Нацгвардії. За даними міліції, нині затримані 18 людей, 13 – відпустили.

Після у всеукраїнському об’єднанні «Свобода», представники якого 31 серпня мітингували біля Ради, заявляли, що влада відповідальна за події біля Ради, також вважають, що «провокація» спланована главою МВС Арсеном Аваковим. Також Тягнибок заявив, що особисто виводив правоохоронця, який потрапив в оточення протестувальників.

Президент України Петро Порошенко наголошує, що події біля Ради сталися під впливом виборів, що наближаються, а загиблі стали «жертвою провокації недалекоглядних політиків, яким потрібно 2-3 додаткових мандати в районній раді».

XS
SM
MD
LG