Доступність посилання

ТОП новини

Підозрюваний у киданні гранати біля Ради 31 серпня провини не визнає – адвокат


Cутички біля Верховної Ради, 31 серпня 2015 року
Cутички біля Верховної Ради, 31 серпня 2015 року

Підозрюваний у киданні гранати біля будівлі Верховної Ради 31 серпня Ігор Гуменюк не визнає своєї вини, заявляє його адвокат Сидір Кізін.

«Він себе не визнає винним на цьому етапі», – сказав адвокат.

За його словами, немає ніяких доказів того, що саме його підзахисний кинув гранату.

31 серпня під стінами українського парламенту в Києві виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців. За даними МВС, у бік правоохоронців кинули бойову гранату. У результаті сутичок загинули 3 бійці Нацгвардії. Як заявив речник МВС Артем Шевченко, загалом внаслідок сутичок постраждала 141 людина, із них – 131 міліціонер і боєць Нацгвардії. За даними міліції, нині затримані 18 людей, 13 – відпустили.

Ще 31 серпня глава МВС Арсен Аваков повідомивпро затримання мітингувальника, який кидав гранату у правоохоронців. За словами Авакова, затриманий є «свободівцем» з батальйону «Січ».

Сьогодні командир батальйону «Січ» Олександр Писаренко повідомив, що підозрюваний боєць батальйону МВС «Січ» Ігор Гуменюк 29 серпня написав рапорт на звільнення.

XS
SM
MD
LG