Доступність посилання

ТОП новини

Сутички під Радою: щонайменше 10 поранених правоохоронців


Сутички під парламентом України, 31 серпня 2015 року
Сутички під парламентом України, 31 серпня 2015 року

Щонайменше 10 правоохоронців були поранені внаслідок сутичок під будівлею Верховної Ради України в Києві. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, мітингувальники, які під стінами парламенту протестують проти внесення змін до Конституції в частині децентралізації, почали кидати вибухові пристрої в правоохоронців.

Двоє силовиків отримали поранення в руки, двоє – у ноги, їм надають допомогу їхні колеги. Двох бійців Нацгвардії винесли непритомними, в одного з них поранення в голову. Ще п’ятьох під руки винесли працівники міліції.

Мітингувальники продовжують кидати димові шашки у кордон міліції.

За словами кореспондента Радіо Свобода, з боку протестувальників серйозно поранених немає, у кількох є незначні поранення, в голову, руку.

Народний депутат, член колегії Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook написав, що кілька військовослужбовців Національної гвардії отримали тяжкі поранення, їхні життя в небезпеці.

За словами Геращенка, у правоохоронців кинули бойову гранату.

«Провокація біля Верховної Ради вдалася! Щойно в військовослужбовців, що охороняють Верховну Раду, була кинута бойова граната… МВС здійснює першочергові дії з пошуку та затримання провокаторів», – написав Геращенко.

У київському управлінні МВС ситуацію поки що не коментували.

Раніше сьогодні Верховна Рада підтримала внесення змін до Конституції в частині децентралізації. За попереднє схвалення відповідного законопроекту проголосували 265 народних депутатів при мінімально необхідних 226.

Після цього голова Верховної Ради Володимир Гройсман закрив засідання Верховної Ради, президію якої від ранку блокували депутати, зокрема представники фракції Радикальної партії і депутати від ВО «Свобода».

У мітингу під стінами парламенту беруть участь ВО «Свобода», Радикальна партія, партія «УКРОП». Зокрема, активісти Всеукраїнського об’єднання «Свобода» тримають плакат «Особливий статус Донбасу» в Конституції – державна зрада», інші гасла, партійні прапори.

Раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що жодного особливого статусу для Донбасу зміни не передбачають.

На цю ж тему:

02.09.2015
Колективний «тягнибок» і колективний «ляшко» так і не зрозуміли, чим їхні дії загрожують країні

«Події біля Верховної Ради довели – популізм вбиває не лише країну, а і цілком конкретних хлопців» далі
01.09.2015
МВС викликає на допит Тягнибока та ще 5 членів «Свободи» через сутички біля Ради

МВС опублікувало фотографії участі представників «Свободи» у сутичках далі
XS
SM
MD
LG