Доступність посилання

ТОП новини

У ГПУ назвали піаром заяву Януковича про готовність свідчити


Віктор Янукович
Віктор Янукович

Заява екс-президента України Віктора Януковича про готовність давати свідчення в режимі відеоконференції є піар-акцією, заявляють у Генеральній прокуратурі України.

«У даному випадку має місце не бажання насправді давати якісь пояснення слідству, а має місце певна піар-кампанія», – сказав керівник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

Він наголосив, що для проведення слідчих дій Янукович має з’явитися до правоохоронних органів Росії. «Які його, як ми сподіваємося, розшукують», – додав Горбатюк.

28 липня адвокати колишнього президента Віктора Януковича, який переховується в Росії, заявили, що їхній клієнт готовий давати свідчення українським слідчим і судовим органам у режимі відеоконференції.

Раніше генеральний прокурор Віктор Шокін повідомив про початок процедури заочного засудження шести колишніх високопосадовців, серед них і колишнього президента Віктора Януковича.

Віктор Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві, відмовившись виконувати конституційні обов’язки президента України, що була змушена констатувати Верховна Рада. Відтоді він переховується на території Росії, яка не стала розглядати запити влади України про його видачу в рамках міжурядових домовленостей.

XS
SM
MD
LG