Доступність посилання

ТОП новини

У Севастополі заповідник «Херсонес Таврійський» очолив священик


Херсонес Таврійський
Херсонес Таврійський

Голову Севастопольського благочиння Сергія Халюту призначили генеральним директором Національного заповідника «Херсонес Таврійський», повідомляє офіційний сайт російського уряду Севастополя.

За словами «губернатора» Севастополя Сергія Меняйла, це призначення особисто схвалили міністр культури Росії Володимир Мединський і московський патріарх Кирило (Гундяєв).

Меняйло підкреслив, що, виходячи з риторики президента Росії Володимира Путіна, Херсонес є «сакральним» місцем, відповідно, призначення священика на посаду директора, на думку чиновника, є більш ніж символічним.

«Я підкреслюю: це святиня, яку потрібно утримувати, якій потрібно поклонятися», – заявив Меняйло.

Як повідомили проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії» представники прес-служби Севастопольської благочинності, це призначення не тягне автоматичного звільнення протоієрея Сергія (Халюти) з посади севастопольського благочинного.

За словами представника благочиння, питання про подальшу діяльність отця Сергія актуальне і наразі обговорюється. Проте, найімовірніше, він продовжить очолювати Українську православну церкву Московського патріархату в Севастополі, відповідно, йому в своїй роботі доведеться поєднувати дві посади.

Раніше Херсонес очолював Андрій Кулагін.

Міністерство культури України просило ЮНЕСКО захистити заповідник «Херсонес Таврійський», який в умовах російської окупації виявився недоступним для українських вчених.

XS
SM
MD
LG