Доступність посилання

ТОП новини

Міністр екології Шевченко анонсує позов до суду проти Ляшка


Міністр екології Ігор Шевченко про позов проти Ляшка і літак Онищенка
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:36 0:00

Міністр екології Ігор Шевченко про позов проти Ляшка і літак Оніщенка

Міністр екології та природних ресурсів України Ігор Шевченко заявляє, що подаватиме позов проти лідера Радикальної партії Олега Ляшка для захисту своєї честі і гідності.

Шевченко називає наклепом заяву Ляшка на Раді коаліції, а потім і з трибуни Верховної Ради щодо його користування приватним літаком депутата від групи «Воля народу» Олександра Онищенка.

«Сьогодні ми будемо подавати позов в Печерський суд на Ляшка за наклеп, який він здійснив проти мене. Тобто це позов про захист честі і гідності. Я заробляв своє чесне ім’я десятки років і не дам його спаплюжити оцим брехунам», – сказав міністр.

Разом з тим, Шевченко не заперечує, що летів літаком з Ніцци, але запевняє, що придбав квиток за тисячу доларів.

«Я був у Ніцці під час своїх законних вихідних. Цей літак не Онищенка, цей літак належить приватній європейській компанії. Я не перевіряв, чий цей літак. Там було 8 людей, в тому числі Онищенко. Він сказав: ось літак, ти можеш заплатити і летіти з нами. Ось це і все. Я заплатив тисячу доларів як за бізнес-клас», – пояснював Шевченко.

Комітет з питань природоохоронної політики і природокористування вже проголосував більшістю від свого складу за відставку міністра. Разом з тим, чи винесуть дане питання на розгляд ВР сьогодні чи завтра, поки невідомо.

24 червня Кабінет міністрів направив до Верховної Ради подання про звільнення Ігоря Шевченка. В уряді тоді вказали на порушення Шевченком норм трудового законодавства. Прем’єр попросив міністра екології залишити урядове засідання.

Тоді ж Ігор Шевченко назвав «політичним фарсом» і «театралізованою постановою» урядове подання про своє звільнення з посади.

Раніше Шевченко звернувся до генерального прокурора Віктора Шокіна з проханням терміново перевірити звинувачення, які лунають на його адресу від деяких народних депутатів. Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що під час пожежі біля Василькова міністр екології був у відпустці в Ніцці та Монако. Міністр екології і природних ресурсів Ігор Шевченко підтверджує, що летів із Ніцци літаком народного депутата від групи «Воля народу» Олександра Онищенка, проте не вбачає в цьому корупції.

XS
SM
MD
LG