Доступність посилання

ТОП новини

Міністр екології: пожежа в Чорнобильській пущі АЕС не загрожує


Міністр екології і природних ресурсів Ігор Шевченко заявляє, що пожежа в Чорнобильській пущі виникла за межами зони відчуження і не загрожує АЕС.

«Пожежа є, але за зоною відчуження, за 30-кілометровою зоною. Загрози для станції взагалі ніякої немає. Планую найближчим часом поїхати на місце і проконтролювати ситуацію», – сказав Шевченко у коментарі Радіо Свобода.

За його словами, на питання про те, чи підвищився радіаційний фон через пожежу, він наразі відповісти не може. «Після відвідання зони зможу відповісти на це питання. Зараз якраз проводять заміри», – додав міністр.

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій України, 29 червня на території комплексу лісового господарства «Чорнобильська пуща» в районі села Ковшилівка і селища Поліське виникло займання сухої трави й очерету, яке поширилося окремими осередками на площі близько 130 гектарів.

Гасіння пожежі триває.

28 квітня на території комплексу лісового господарства «Чорнобильська пуща» у зоні відчуження на площі близько 320 гектарів виникла лісова пожежа. О 10:30 29 квітня її локалізували. Повністю цю пожежу загасили2 травня. Внаслідок загоряння підвищення радіаційного фону в Києві та зоні відчуження не зафіксували.

XS
SM
MD
LG