Доступність посилання

ТОП новини

«Суд» в окупованому Криму розглядає апеляцію ув’язненого майданівця


Олександр Костенко за ґратами, Сімферополь, 15 травня 2015 року
Олександр Костенко за ґратами, Сімферополь, 15 травня 2015 року

У«Верховному суді» окупованого Криму 30 червня відбудеться розгляд апеляційної скарги у справі кримського активіста Євромайдану Олександра Костенка.

Адвокат Костенка Дмитро Сотников запрошує всіх охочих прийти до зали суду.

«Судові процеси рідко бувають видовищними. І я видовищ також не гарантую, але можу сказати одне: у своїй боротьбі за законність, у своєму «майдані» законності ми, я і мій підзахисний, йтимемо до переможного кінця. Інакше професія адвоката повністю втрачає свій сенс. Запрошую всіх на цей відкритий процес, прийти і підтримати», – написав Сотников у Фейсбуці.

Адвокат Дмитро Сотников у студії Радіо Свобода
Адвокат Дмитро Сотников у студії Радіо Свобода

Він вважає, що при розгляді даної справи повинні застосовуватися норми міжнародного кримінального процесу, але, як стверджує адвокат, вони не застосовувалися. Сотников також вказує на порушення основоположних норм російського права.

Окупаційна «влада» присудила Олександру Костенку чотири роки і два місяці тюремного ув'язнення. За версією слідства, 18 лютого 2014 року під час «масових заворушень» у Києві Костенко заподіяв тілесні ушкодження співробітнику кримського спецпідрозділу «Беркут». Активіст також, як стверджують силовики, без передбаченого законом дозволу, незаконно зберігав за місцем проживання нарізний ствол.

Костенко не визнає звинувачень. Його адвокат подав апеляційну скаргу до «Верховного суду» Криму і заявив про намір скаржитися до Європейського суду з прав людини.

Раніше адвокат повідомляв про застосування тортур до його підзахисного в СІЗО Сімферополя, де він перебував після затримання і весь період слідства.

XS
SM
MD
LG