Доступність посилання

ТОП новини

Українська армія вже має досвід, але потрібно краще координуватись – Тетерук


Андрій Тетерук
Андрій Тетерук

Українська армія стала набагато сильнішою, досконалішою у застосуванні всіх видів зброї й розуміє, як треба воювати. Так ситуацію у війську оцінив в ефірі Радіо Свобода народний депутат від «Народного фронту», колишній командир батальйону «Миротворець» Андрій Тетерук, коментуючи перший рік перебування Петра Порошенка на посаді головнокомандувача Збройних сил.

Водночас серед проблем депутат назвав неспроможність окремих частин координувати свої дії.

«Один, навіть найбільш дисциплінований і мотивований батальйон, є тактичною одиницею, і він не вирішує нічого. Вирішує спроможність наших Збройних сил діяти зосереджено, цілеспрямовано, за єдиним задумом», – зазначив Тетерук.

Говорячи про іловайський та дебальцевський котли, де армія зазнала великих страт, Тетерук назвав головною їхньою причиною «відсутність бойового досвіду, починаючи від рядового складу, молодших командирів, і закінчуючи керівниками Генерального штабу, тому що там є накопичення системних помилок».

«Всі вважають, що солдат – молодець, а генерал товстий, краде і паскуда, давайте його розстріляємо. Це не є правильно. Тому що є випадки, коли генерали дають накази наступати, і два батальйони заходять – і розчиняються, вони не доходять як допомога», – зазначив він.

25 травня минулого року в Україні відбулися дострокові вибори президента, на яких отримав більшість голосів виборців Петро Порошенко. 7 червня 2014 року відбулася інавгурація новообраного президента України.

Від квітня минулого року на території Донбасу проводиться антитерористична операція.

XS
SM
MD
LG