Доступність посилання

ТОП новини

В ОБСЄ заявляють про відновлення інтенсивних обстрілів Широкина


Спостерігачі ОБСЄ, квітень, 2015 року
Спостерігачі ОБСЄ, квітень, 2015 року

Спостерігачіспеціальної моніторингової місії ОБСЄ повідомляють про відновлення інтенсивних обстрілів Широкина на Донеччині. Про це йдеться у звіті організації про ситуацію на Дон6асі 24 травня.

«Після відносного затишшя в та навколо Широкина (20 кілометрів на схід від Маріуполя) 23 травня, інтенсивний обстріл, у тому числі з мінометів, відновився 24 травня. На заході Широкина на точці спостереження, між 11:40 і 12:30 СMM чули більше ста вибухів відповідно до вхідних та вихідних пострілів з мінометів, зенітих і важких кулеметів. О 12:30 СMM зафіксували більше 10 секунд вогонь зі стрілецької зброї», – йдеться у повідомлені.

Напередодні у ОБСЄ повідомляли про затишшя біля Широкина.

Раніше у батальйоні «Донбас» Радіо Свобода повідомили, що у Широкині вже добу триває артилерійський обстріл позицій сил АТО, обстріл почався вчора близько 12-ої години дня – бойовики вели вогонь з 82-міліметрових, 120-міліметрових та 152- міліметрових мінометів, танків та самохідних артилерійських установок.

Сьогодні речник АТО Андрій Лисенко повідомив, що минулої доби сепаратисти активно застосовували проти українських військових 122-міліметрові гармати та 120-міліметрові міномети біля Широкина.

12 лютого у Мінську були підписані угоди, які мали покласти край бойовим діям на Донбасі, але остаточного припинення вогню не відбулося. Також мінські домовленості передбачають відведення важких озброєнь від лінії розмежування на Донбасі. Сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму вогню.

Село Широкине є однією з найгарячіших точок на Донбасі, попри оголошений режим припинення вогню.

XS
SM
MD
LG