Доступність посилання

ТОП новини

До понад 2300 зросла кількість жертв землетрусів у Непалі


Кількість жертв землетрусів у Непалі, які прогриміли в країні учора та сьогодні вранці, зросла до 2352 людей. Про це повідомило міністерство внутрішніх справ Непалу.

У регіоні Катманду, який сильно потерпів від підземних поштовхів напередодні, в неділю знову здригалася земля. Перелякані люди бігли на відкриті майданчики, подалі від будинків, щоб урятуватися від травмувань.

Струсонуло землю також і під будівлями в індійській столиці Нью-Делі, через що там було призупинено рух метро. Наразі влада Індії повідомляє про 50 загиблих громадян, жертви є також в сусідньому Китаї та Бангладеш.

Досі достеменно невідомо про долю усіх альпіністів, що були у таборі біля гори Еверест. Офіційно влада підтвердила виявлення 17 тіл альпіністів. За неофіційними даними, жертв приблизно 65 із-поміж тисячі, що могли там перебувати. Місцева влада визнає складність у проведенні рятувальних операцій у віддалених і гірських місцевостях.

Чимало країн вже оголосили про те, що відряджають гуманітарну допомогу до Непалу. Здійснювати пошуково-рятувальні роботи вже допомагають фахівці з США, Великобританії, Німеччини, Франції, Пакистану.

За даними ООН, лікарні в Непалі переповнені, надавати допомогу доводиться у поспіхом зведених наметах.

Сьогодні на площі Святого Петра у Ватикані Папа Римський Франциск молився за жертв трагедії і за тих, кому вдалося вижити.

XS
SM
MD
LG