Доступність посилання

ТОП новини

Поліція у столиці Бурунді розігнала супротивників президента сльозогінним газом


Чоловік у футболці із зображенням президента Бурунді П’єра Нкурунзізи (фото архівне)
Чоловік у футболці із зображенням президента Бурунді П’єра Нкурунзізи (фото архівне)

Поліція у Бурунді, країні на сході Центральної Африки, розігнала сльозогінним газом демонстрантів у столиці Бужумбурі. Активісти вийшли у неділю на вулиці з протестом проти чинного президента П’єра Нкурунзізи, який оголосив, що балотуватиметься на третій термін. Активісти його заяву сприйняли з обуренням, назвавши це порушенням Конституції.

Групі протестувальників з приблизно сотні осіб місцева поліція перекрила шлях до центральної частини міста Бужумбури. В результаті сутичок було застосовано сльозогінний газ щодо активістів.

Представники місцевої опозиції припускають, що спроба чинного президента залишитися при владі надалі може призвести до нових спалахів насильства, які відбувалися під час громадянської війни, що завершилася в Бурунді на початку 2006 року.

Збройний конфлікт між окремими етнічними групами спалахнув після перших в країні з часів отримання незалежності від Бельгії багатопартійних виборів і формально завершився лише зі вступом на посаду президента П’єра Нкурунзізи в серпні 2005 року. У війні тоді загинуло близько 300 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG