Доступність посилання

ТОП новини

Повстанців Холодного Яру вшанували нинішні воїни-добровольці


У Чигирині добровольці АТО вшанували холодноярських повстанців
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:23 0:00

У суботу, 25 квітня, понад півтисячі бійців добровольчих формувань у Чигирині на Черкащині вшанували пам’ять повстанців, які у ХХ столітті боролися за незалежність України.

Вклонитися холодноярським героям із передової приїхали представники близько десяти батальйонів. Уже завтра більшість із них повернеться на схід України.

Дорогою до бастіону Дорошенка добровольці кричали «Слава Україні! Героям слава!», «Отаманам Холодного Яру тричі слава!», а також «Героям українсько-російської війни тричі слава!».

Під час ушанування патріарх Філарет провів молебень за Україну, а також освятив бойові прапори добровольчих батальйонів та холодноярські прапори, які після цього повезуть на фронт.

Водночас представники обласної влади нагородили комбатів ювілейними відзнаками «Холодний Яр».

«Наш батальйон постійно на передовій. Тому така відзнака – це для нас велика нагорода та пам’ять про хлопців. На війні я вже рік. І там, де перебувають мої бійці, ніякого перемир’я немає. Уже завтра повернемося на свої бойові позиції, сьогодні ж хочемо побачити всі славетні місця Чигиринщини», – сказав після отримання нагороди командир батальйону «Полтава» Юрій Анучин, який до Чигирина приїхав з-під Маріуполя.

Патріарх Філарет відзначив офіцерів Збройних Сил України нагородами «За любов і жертовність до України». Такі ж відзнаки присвоїли трьом героям, які віддали життя на східному фронті. Під оплески та вигуки присутніх «Герої не вмирають!» та «Полеглим героям тричі: Слава! Слава! Слава!» нагороди отримали родичі загиблих.

У неділю заходи на честь повстанців відбудуться у селі Мельники біля меморіалу героям Холодного Яру та на хуторі Буда. Вшанування героїв ХХ століття цього року відбуваються вдвадцяте.

XS
SM
MD
LG