Доступність посилання

ТОП новини

З окупованої частини Донбасу виїхали понад 70 тисяч дітей – Міносвіти


Понад 70 тисяч дітей виїхали з тимчасово окупованих територій Донбасу за час ведення бойових дій на сході України, повідомив заступник міністра освіти і науки Павло Полянський.

Зокрема, з Донецької області виїхали 46,5 тисяч, із них близько 10 тисяч – у межах самої Донецької області.

«До інших областей України, також частково за кордон, а ця частка незначна, виїхали з батьками близько 26 тисяч дітей шкільного віку і майже 7,5 тисяч дошкільнят», – заявив Полянський.

У Луганській області населені пункти залишили понад 26,5 тисяч дітей шкільного і дошкільного віку.

«3,5 тисячі виїхали в інші регіони Луганської області. А в інші області з Луганської області виїхали близько 15 тисяч дітей», – деталізував заступник міністра освіти і науки.

Полянський додає, що навчальний процес на підконтрольних українській владі територіях відбувається у звичайному режимі. Зокрема, цього року на звільнених землях Донецької області школу закінчать близько 9 тисяч 300 старшокласників, а в Луганській – близько 3,5 тисяч. При цьому Полянський також нагадав, що українська влада не визнає початок навчального року з 1 вересня на окупованих територіях.

Міністерство освіти і науки України подовжило до 20 квітня термін реєстрації для проходження зовнішнього незалежного оцінювання дітям з окупованих територій Криму та Донбасу.

XS
SM
MD
LG