Доступність посилання

ТОП новини
Події

У Києві покажуть найкращі фільми фестивалю «86»


10-12 червня в кінотеатрі «Кінопанорама» у Києві відбудеться «86: Післямова» – серія показів найкращих фільмів третього міжнародного фестивалю кіно та урбаністики «86: Коло поколінь».

10 червня на відкритті «Післямови» покажуть короткометражний альманах «Місцеві’16». До нього ввійшли переможці та вибрані фільми другого конкурсу MyStreetFilmsUkraine-2016. Фінал конкурсу тривав 6-9 травня під час фестивалю «86» у Славутичі. Міжнародне журі обрало володаря гран-прі – документальну анімацію «Міст» про столичний Рибальський міст від Дмитра Бурка, Олени Москальчук та Оксани Носач. Спеціальну відзнаку отримала історія про шкільку рок-групу з Русанівки Дмитра Бурка та Олени Москалчук «Ти ж Амелія». Приз глядацьких симпатій здобув фільм «Вікно навпроти» Юрій Юдіна – інтимна історія про онука й бабусю в одному зі спальних районів столиці. Після показу відбудеться обговорення фільмів за участі режисерів.

11 червня відбудеться ексклюзивний показ вибраних фільмів першого національного конкурсу «Пальма Півночі». Міжнародне журі у складі британського режисера Марка Казінса, чеської продюсерки Діани Табаков та української телеведучої Яніни Соколової присудило гран-прі та грошовий приз 25 000 грн експериментальній стрічці «Цвєтаєвої та Маяковського» Поліни Мошенської. Спеціальні відзнаки отримали експериментальний фільм від учасника бойових дій в зоні АТО «Перемир’я» Валерія Пузіка та інтимна історія про дорослішання Наталії Шевченко «В школу». Глядачі фестивалю обрали свого переможця – фільм «Дивокрай» українсько-американських медіаактивістів Наталії Машарової та Анатолія Ульянова. Після показу гостей запрошують на обговорення фільмів із обраними режисерами.

Під час «Післямови» у Києві покажуть фільм-відкриття цьогорічного «86» – «Чорнобильські бабусі» від американських режисерок Голлі Морріс та Енн Боґарт. Це – життєствердна документальна історія про сучасних мешканок Зони відчуження, що отримала гран-прі Лос-анджелеського кінофестивалю.Показ за часті продюсерки фільму Марини Орєхової відбудеться 12 червня о 19:00.

До програми також увійшла музична стрічка-переможець кінофестивалю «Санденс» «Від станції до станції» Даґа Ейткен та візуальна поема «Я – Белфаст» спеціального гостя фестивалю «86» Марка Казінса. «Я – Белфаст» розповідає історію міста від імені літньої жінки, що пережила північноірланський військовий конфлікт. Покази відбудуться 11 і 12 червня о 21:00 відповідно.

Радіо Свобода виступає медіапартнером серії показів.

Більше інформації - 86.org.ua, facebook.com/86festival

Контакти для ЗМІ - Надія Парфан, media@86.org.ua, 050 709 26 20

XS
SM
MD
LG