Доступність посилання

ТОП новини

Українці Угорщини закликали уряд Орбана підтримати продовження санкцій ЄС проти Росії


Державне самоврядування українців Угорщини у відкритому листі до прем’єр-міністра цієї країни Віктора Орбана закликало угорську владу підтримати продовження Євросоюзом санкцій, запроваджених щодо Росії через її агресію на сході України. Лист у неділю оприлюднено на сайті об’єднання.

«Підтримка Будапештом продовження санкцій на саміті ЄС стане ще одним важливим внеском до тієї практичної допомоги, яку Угорщина надає українському народові, включно з угорською меншиною, представники якої також захищають своє право на демократичне майбутнє у єдиній і незалежній українській державі», – йдеться у листі за підписом президента Державного самоврядування українців Угорщини Юрія Кравченка.

«Невід’ємним елементом політики добросусідства, особливо у нинішніх умовах, є активна підтримка міжнародних зусиль, метою яких є відновлення територіальної цілісності України, зупинення російської збройної агресії на сході України і повернення Україні Кримського півострова. Послідовна і чітка позиція Угорщини щодо поваги до міжнародного права і європейських цінностей без сумніву демонструє її відданість підтримці України», – наголосили в об’єднанні.

Свій заклик до продовження санкцій українці Угорщини адресували також керівництву інших країн-членів Євросоюзу. У Державному самоврядуванні українців Угорщини наголосили, що обмежувальні заходи мають тривати до повного виконання Мінських домовленостей.

«Для європейського співтовариства не може бути прийнятним відновлення відносин з Росією без того, щоб вона виконала взяті на себе зобов’язання і припинила збройну агресію проти України, відновивши її територіальну цілісність», – йдеться у відкритому листі.

Саміт ЄС відбудеться у Брюсселі 28-29 червня. Очікується, що керівництво країн-членів спільноти має погодити подальшу долю санкцій, запроваджених проти Росії за її агресію на сході України.

17 червня ЄС продовжив до середини 2017 року дію санкцій, запроваджених проти Росії за анексію Криму.

XS
SM
MD
LG