Доступність посилання

ТОП новини

90% брехні: російські обіцянки кримським татарам


Сергій Аксьонов на акції «Запали свічку», присвяченій депортації народів Криму, 17 травня 2015 року
Сергій Аксьонов на акції «Запали свічку», присвяченій депортації народів Криму, 17 травня 2015 року

Рівень брехливості підконтрольного Росії «керівництва» Криму перевищив 91%

Андрій Введенський

(Рубрика «Точка зору»)

У Росії брехню, очевидно, звели до принципу державної політики. Про політичну складову заборони Меджлісу написано чимало, про юридичну – і говорити смішно, тому просто подивімося, як російська влада бреше кримським татарам.

11 березня 2014 року на позачерговому пленарному засіданні восьмої сесії тоді ще Верховної Ради АРК був «ухвалений» фантастичний за своїм змістом «​документ», вартий того, щоб бути процитованим:

«Про гарантії відновлення прав кримськотатарського народу та його інтеграцію в кримське співтовариство

Усвідомлюючи трагічну долю кримськотатарського народу в ХХ столітті, сприймаючи його повернення і облаштування на своїй історичній Батьківщині як акт відновлення справедливості і прагнучи зробити свій внесок в забезпечення гарантій відновлення прав кримськотатарського народу і його інтеграції в кримське співтовариство,

Верховна Рада

Автономної Республіки Крим постановляє:

При затвердженні нової Конституції Республіки Крим передбачити такі гарантії відновлення прав кримськотатарського народу і його інтеграції в кримське співтовариство...»

А далі йдуть 13 обіцянок, ступінь виконання яких ми побачимо нижче. Квінтесенція всіх цих солодких обіцянок міститься у зверненні президента Росії Володимира Путіна до представників кримських татар у Кремлі 16 травня того ж року: «Ми готові – і федеральна влада, і регіональна, і, впевнений, місцева – ми готові працювати абсолютно з усіма людьми, які щиро, хочу це підкреслити, прагнуть того, щоб людям стало жити краще на своїй рідній землі».

Нині, здається, настав час перевірити, чи дотримала російська влада свого слова і чи дійсно стало кримським татарам жити краще на своїй рідній землі?

Що ж, із дванадцяти обіцянок, даних кримським татарам «владою» в 2014 році, через два роки виконане лише одне, але й те – найбільш декларативне. Таким чином, Рівень брехливості підконтрольного Росії «керівництва» Криму перевищив 91%.

Як то кажуть, «вітаю вас, громадянине, збрехавши».

Андрій Введенський – кримський оглядач

Думки, висловлені в рубриці «Точка зору», передають погляди самих авторів і не конче відображають позицію редакції

Оригінал – на сайті «Крим.Реалії»

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG