Доступність посилання

ТОП новини

Для чого Олланд летить до Москви?


Володимир Путін і Франсуа Олланд
Володимир Путін і Франсуа Олланд

«Від переговорів президентів Франції та Росії проривів чекати не варто»

Президент Франції відвідає 26 листопада з робочим візитом Москву. Це буде перша зустріч Франсуа Олланда з його російським колегою Володимиром Путіним у Кремлі після вчинених 13 листопада терактів у Парижі, що забрали життя 130 осіб. На початку тижня Олланд відвідував Вашингтон, де зустрічався з Бараком Обамою. На думку експертів зустріч, Олланда і Путіна матиме суто робочий характер. І тому від неї не варто чекати якихось проривів.

Для чого Олланд летить до Москви?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:11 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Відразу після терактів у Франції російські провладні політики заговорили про те, що спільний ворог – ІДІЛ і боротьба з тероризмом – мають примирити західні країни з російською позицією у сирійському питанні та зрештою у питанні українському. Однак інцидент з російським бомбардувальником Су-24, збитим Туреччиною, загострив ситуацію.

Росія продовжує завдавати авіаударів не тільки по ІДІЛ. Це – головна проблема, яка перешкоджала об’єднанню зусиль Росії і міжнародної коаліції в одному напрямку
Олександр Шумілін

Сирійська тема стане головною на переговорах Володимира Путіна і Франсуа Олланда, вважає директор російського Центру аналізу близькосхідних конфліктів Інституту США і Канади Олександр Шумілін. Принципово важливе питання, вважає він, – чи зуміють лідери двох держав подолати суперечності.

«Як показав інцидент зі збитим літаком, Росія продовжує завдавати авіаударів не тільки по ІДІЛ і, можливо, не стільки по терористах «Ісламської держави», скільки по позиціях поміркованих антиасадівських повстанців у Сирії. Саме це – головна проблема, яка перешкоджала об’єднанню зусиль Росії і міжнародної коаліції в одному напрямку – в напрямку боротьби з ІДІЛ», – сказав Олександр Шумілін.

Санкції проти Росії не скасують

За словами шефа бюро агентства France Press по Росії та СНД Ніколя Мілетіча, від переговорів президентів Франції та Росії проривів чекати не варто.

Треба бомбити справжніх терористів, а не опозицію Асада
Ніколя Мілетіч

«Те, що очікується, – це просто розмова Володимира Путіна з Франсуа Олландом, й Олланд намагатиметься переконати російського колегу припинити бомбардування мирного населення в Сирії. Це перше. А друге, це те, що треба бомбити справжніх терористів, а не опозицію Асада. Третє – треба, щоб Росія включилася до політичного процесу вирішення проблем Сирії. І в цьому процесі, зрештою, немає місця для Башара Асада», – вважає Ніколя Мілетіч.

Після паризьких терактів з’явилися припущення, що, мовляв, на тлі загальної боротьби з тероризмом Захід може пом’якшити санкції проти Росії, запроваджені після анексії Криму і подій на Донбасі. Але європейські лідери вже не раз підкреслювали, що пов’язують скасування санкцій з виконанням мінських домовленостей. Крім того, у французьких дипломатичних колах однозначно заявляють, що під час переговорів Олланда і Путіна в Москві тему санкцій не порушуватимуть.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG