Доступність посилання

ТОП новини

Озброєні люди у формі штурмують учасників блокади Криму – журналіст


Кримськотатарський журналіст Осман Пашаєв повідомляє про те, що група озброєних людей у формі чинять тиск на учасників громадянської блокади окупованого Криму. Про це Пашаєв написав 21 листопада у Facebook.

«Ілля Ківа (колишній заступник начальника УМВС у Херсонській області, з 23 жовтня – керівник Департаменту протидії наркозлочинності МВС – ред.) і 70 озброєних автоматників із Нацгвардії та батальйону «Херсон» штурмують учасників акції блокади на Чаплинці. Комендант наметового містечка Ділявер-ага сидить всередині однієї з опор. Автоматники очепили все навколо», – повідомив журналіст.

Згодом Осман Пашаєв додав, що «Ілля Ківа відвів автоматників на 50 метрів від електроопор на Чаплинці». «Про щось говорить сам на сам із Іслямовим (це координатор акції блокади Криму – ред.)», – інформує Пашаєв.

Учасники громадянської акції блокади Криму мають намір блокувати ремонт знову пошкоджених на Херсонщині опор ліній електропередач, якими електрика постачається в окупований Крим. Про це проектові Радіо Свобода «Крим.Реалії» повідомив Ленур Іслямов.

20 листопада правоохоронці Херсонщини повідомили про пошкодження опор ліній електропередач у двох селах. У відомстві зазначили, що на місце події виїхали слідчо-оперативні група та експерти вибухотехнічної служби.

В «Укренерго» заявили, що характер пошкоджень може призвести до повного вимкнення електропостачання Криму.

Зранку 21 листопада «заступник міністра палива та енергетики» окупаційного «уряду Криму» Євген Дьомін повідомив, що графік аварійних відключень електроенергії на півострові через пошкодження опор ліній електропередач упродовж ночі і ранку суботи не запроваджувався.

XS
SM
MD
LG