Доступність посилання

ТОП новини

«Не вважаю цей суд судом» – Олег Сенцов


Кінорежисер Олег Сенцов (праворуч) та активіст Олександр Кольченко під час засідання суду. Ростов на Дону, 21 липня 2015 року
Кінорежисер Олег Сенцов (праворуч) та активіст Олександр Кольченко під час засідання суду. Ростов на Дону, 21 липня 2015 року

Суд у Ростові на Дону почав розгляд справи проти громадян України Олега Сенцова і Олександра Кольченка. Вони заявили про свою невинуватість

Північнокавказький окружний військовий суд у Ростові на Дону 21 липня почав розглядати справу кінорежисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка. Обидва обвинувачені, тепер уже в суді, ще раз заявили про свою невинуватість і про те, що всупереч твердженням слідства вважають себе громадянами України.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:33 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

«Я не визнаю себе винним. Вважаю справу політичною і сфабрикованою», – заявив відразу ж після зачитування обвинувального висновку український режисер Олег Сенцов. Він також дав зрозуміти, що не чекає справедливого розгляду справи.

Я взагалі не вважаю цей суд судом. Тому можете взагалі розглядати, що хочете
Олег Сенцов

«Розглядати справу – це ваша справа. Я взагалі не вважаю цей суд судом. Тому можете взагалі розглядати, що хочете», – заявив режисер перед початком засідання.

Сенцова катували

Що ви хочете від чоловіка, якого катували, як він говорить, співробітники ФСБ
Дмитро Дінзе

Олега Сенцова затримали в Криму наприкінці травня 2014 року. Після того, як його адвокат Дмитро Дінзе зміг поспілкуватися зі своїм підзахисним у Москві, він заявив, що Сенцова катували. Це ж Дінзе повторив на суді у Ростові на Дону, пояснюючи поведінку Сенцова.

«Що ви хочете від чоловіка, якого катували, як він говорить, співробітники ФСБ, якого довго вже утримують у місцях позбавлення волі і фактично не дають спілкуватися з родичами. Я думаю, що у кожної людини нерви б здали», – зазначив Дінзе.

Сенцов і Кольченко в залі суду в Ростові-на-Дону
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00


Менше галасу – суду спокійніше

Наступне засідання призначили на 27 липня. Як повідомляють інформаційні агентства, суддя Сергій Михалюк, який розглядає цю справу, має намір проводити засідання у щоденному режимі, що свідчить про бажання правоохоронців пошвидше справитися з гучною справою. В інтерв’ю Радіо Свобода це підтвердила адвокат Світлана Сидоркіна, яка захищає ще одного обвинуваченого у цьому процесі – Олександра Кольченка.

Їм дуже не подобається увага, яку проявляє до цієї кримінальної справи преса, і той ажіотаж, який піднімається
Світлана Сидоркіна

«Судячи з того, якої позиції дотримується суд, я вважаю, що вони хочуть якнайшвидше розглянути справу, оскільки їм дуже не подобається увага, яку проявляє до цієї кримінальної справи преса, і той ажіотаж, який піднімається довкола цієї справи. Тому чим менше галасу, тим їм спокійніше», – сказала адвокат.

Ймовірно, в серпні паралельно з процесом Сенцова і Кольченка в тій же Ростовській області, але тільки у прикордонному російському місті Донецьку проходитиме ще один гучний процес – над Надією Савченко. У вівторок стало відомо, що попередні слухання у цій справі призначені на 30 липня.

«Страх і патріотичне похмілля». Справа Сенцова в Ростові-на-Дону
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:59 0:00

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG