Доступність посилання

ТОП новини

Окупаційна «влада» Криму погрожує Європі втратою туристів


Дівчатка, одягнуті, як радянські піонерки, беруть участь у мітингу в Сімферополі, Крим, 22 червня 2015 року
Дівчатка, одягнуті, як радянські піонерки, беруть участь у мітингу в Сімферополі, Крим, 22 червня 2015 року

Європейські країни можуть втратити всіх російських туристів, якщо припинять надання віз громадянам Росії, які відвідали Крим. Про це 24 червня заявив «міністр курортів і туризму» окупаційного «уряду» Криму Сергій Стрельбицький, інформує «РИА Новости».

Так він відреагував на поширену російським «Товариством захисту прав споживачів «Громадський контроль» «Пам’ятку споживачам при відвіданні окупованих територій». Юристи цієї громадської організації рекомендували росіянам їхати до Криму лише з материкової України, маючи дозвіл української влади.

«Якщо Європа намагатиметься взяти на облік російських туристів, які прибувають на півострів іншим шляхом, і вирішить позбавляти їх можливості відвідувати країни Старого Світу, то це буде дуже великим ударом по туризму самої Європи», – каже Стрельбицький.

Генпрокуратура Росії вбачає у рекомендації «Громадського контролю» в’їжджати в окупований Крим у легітимний за українським законодавством спосіб «публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії». Після цього Роскомнагляд заблокував сайт організації (ozpp.ru).

На цю ж тему:

23.06.2015
У Росії пояснили: їхати в окупований Крим небезпечно – це територія України

Росіяни, які приїжджають до Криму, можуть позбутися віз до Європи далі
XS
SM
MD
LG