Доступність посилання

ТОП новини

Путін: Росія не могла покинути кримчан, які не хотіли бути під владою «неонацистів» і «бандерівців»


Президент Росії Володимир Путін
Президент Росії Володимир Путін

У «приєднанні» Криму до свого складу Росія керувалася бажанням людей, яких не могла покинути напризволяще. Про це заявив президент Росії Володимир Путін в інтерв'ю до фільму «Президент» на телеканалі «Росія 1», передає ТАСС.

«Найголовніше для нас було зрозуміти, чого хочуть люди, які проживають у Криму. Чого вони хочуть? Хочуть залишитися в Україні? Або хочуть бути з Росією. Якщо люди хочуть повернутися в Росію, і не хочуть бути під владою неонацистів, крайніх націоналістів і бандерівців, то ми не маємо права їх покинути», – заявив Путін.

За його словами, в питанні Криму Росія керувалася також історичними аспектами.

«Не тому що, ми хочемо щось вкусити, урвати. І навіть не тому, що Крим має стратегічне значення в Причорномор'ї. А тому, що це елемент історичної справедливості», – заявив Путін, додавши – вважаю, що ми вчинили правильно, і я ні про що не шкодую».

16 березня 2014 року на території Криму й міста Севастополя відбувся так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія заявила про включення Криму до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала. Міжнародна спільнота запровадила санкції проти Росії після анексії нею Криму у березні 2014 року.

XS
SM
MD
LG