Доступність посилання

ТОП новини

За добу сепаратисти 26 разів порушили режим припинення вогню – штаб АТО


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

За добу сепаратисти 26 разів порушили режим припинення вогню, повідомляють у штабі АТО.

«Основна активність ворога фіксувалася на Донецькому та Маріупольському напрямках. Так, сьогодні, 31 березня, о 12:20 бойовики із танку обстріляли місто Авдіївку, а о 12:40 по цьому населеному пункту вели вогонь із 122-міліметрової артилерії. Крім того, із 120-міліметрових мінометів злочинці двічі обстріляли Опитне,о 14:15 противник із озброєння БМП вів вогонь по наших позиціях в районі селища Піски», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу, в Станиці Луганській відбулось бойове зіткнення між патрульно-мобільною групою українських десантників та проросійськими бойовиками, сепаратисти відступили.

У другій половині дня бойовики зосередили свою активність на маріупольському напрямку.

«О 15:10 з 120-міліметрових мінометів обстріляли опорний пункт на околиці Піонерського. А вже о 15:50 бойовики розпочали мінометний обстріл Широкина. Крім того, по цьому селищу бандити вели вогонь із 122 міліметрової артилерії,а о 16:15 обстріляли з танка», – зазначають у штабі АТО.

Раніше полк «Азов» повідомляв, що бойовики з важких озброєнь обстрілюють позиції українських військовослужбовців біля Широкина.

Проросійські про ситуацію біля Широкина не повідомляють, проте звинувачують українських військових у порушенні мінських домовленостей.

12 лютого у Мінську були підписані угоди, які мали покласти край бойовим діям на Донбасі, але остаточного припинення вогню не відбулося. Також мінські домовленості передбачають відведення важких озброєнь від лінії розмежування на Донбасі.

Широкине залишається однією з найгарячіших точок на Донбасі, там постійно тривають обстріли.

XS
SM
MD
LG