Доступність посилання

ТОП новини

Солдат розповів, чим «Humvee» зі США кращі за українські «Кугуар» і «Спартан»


Українські військові сіли за кермо американських броньовиків
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:22 0:00

Українські військові сіли за кермо американських броньовиків

До України прибули перші броньовані автомобілі зі США

До України прибули перші броньовані автомобілі, які у якості допомоги надали Сполучені Штати. В столичному аеропорту техніку зустрічав президент Петро Порошенко. Він визнав, що українській армії вкрай необхідна сучасна техніка і зброя. Озброюватися спонукають дії агресора, Російської Федерації, яка не виконує домовленості щодо політичного врегулювання конфлікту на сході України.

Літаком ВПС США в Україну доставили перші десять автомобілів «Humvee». Багатотонні машини із посиленою бронею після встановлення озброєння надійдуть на Схід – у десантні частини і спецпідрозділам СБУ.

Десантник Денис Кохан на такому броньовику їздить вже два роки. І встиг оцінити переваги техніки. Каже, українські аналоги – «Кугуар» і «Спартан» нові розробки, тому потребують вдосконалення. Американські броньовики вже випробувані часом, зокрема й під час бойових дій в Іраку і Афганістані.

Кохан каже, що вітчизняний ВПК з коліс у три зміни працює над забезпеченням ЗСУ. Проте наші ресурси залишаються поки що обмеженими.

«По прохідності він кращий за нашу техніку, броня міцніша – гарно витримує кулі і осколки. Та й мало у нас таких машин», – зазначив десантник.

Президент Петро Порошенко не приховував, що українська армія вкрай потребує сучасної техніки. На Сході вже використовуються надані США засоби цифрового захищеного зв’язку, радари контрбатарейної боротьби, прилади нічного бачення, роботизовані системи розміновування, а також медичне обладнання.

«Ми твердо тримаємо курс на політико-дипломатичне врегулювання міждержавного конфлікту на Донбасі. Але супротивник постійними порушеннями режиму припинення вогню спонукає нас до активізації наших зусиль зі зміцнення обороноздатності. Вітчизняний ВПК з коліс у три зміни працює над забезпеченням ЗСУ. Проте наші ресурси залишаються поки що обмеженими. Тому військово-технічна допомога, яку надають Україні Сполучені Штати Америки, інші країни, є вчасною та вкрай необхідною», – заявив президент України Петро Порошенко.

Решта з 230 броньовиків та іншу техніку американські військові доставлять в Україну протягом 45 днів.

«Для мене велика честь доставити цю техніку. Сподіваюся, вона посилить українську армію і ця допомога сприятиме розвитку партнерських стосунків між Україною і Сполученими Штатами», – сказав військовослужбовець США Джон Гарді.

Оглядачі зауважують – поки що вся техніка, яку американці дали Україні лише для захисту. Адміністрація Обами утримується надавати високоточну летальну зброю.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG